BADPLATSER

TURISTKARTAN - ÄLVDALEN 

Ett dopp i sjön? Hoppa från ett 10 meters hopptorn? I Älvdalen har vi massor av badplatser. Allt från sjöar, till älvar och tempererade utomhusbad och inomhusbad. Här kommer våra favoriter!

ÅSENBADET.jpg

1. Åsenbadet

Tempererad utomhusbassäng - Familjevänligt

En 25 meters tempererad utomhusbassäng. En perfekt oas för varma sommardagar. Här finns dusch, bastu och enklare tilltugg i badets kiosk. Här finns stora gräsmattor med gott om utrymme för picknicken och långa lata soldagar. 

 

Image by Martina Vitáková

2. Lidens Badplats

Nässjön - Familjevänligt

Den här badplatsen är lite dold i jämförelse med Grundsand som är Nässjöns största badplats. Men Lidens badplats är supermysig och här finns både brygga och omklädningsrum. Ta med en fikakorg och gör ett besök!

IMG_20200503_151230.jpg

3. Grundsand

Nässjön - Sjö - Familjevänligt

Under sommarens varmaste dagar kommer gräsmattan vid Nässjöns badplats Grundsand vara fylld av badsugna familjer och människor. Grundsand är en badpärla med en sandstrand, ett 10 meters hopptorn och en lång brygga. Här kan du stanna långt inpå kvällen för att sedan uppleva en vacker solnedgång över Nässjön. Ett besök till Grundsand är ett måste och passar hela familjen.

 

DSC00175.JPG.jpg

Nässjön - Sjö - Familjevänligt

4. Evertsbergsjöarna

Vid Evertsbergssjöarna hittar du Evertsbergs naturcamping och badplats. Här finns en stor gräsmatta, ett hopptorn och möjlighet att köpa fika. Här finns också möjligheten att övernatta.

Gå in och läs mer om Evertsbergs naturcamping och badplats här: 

Water

5. Loka Badplats

Nässjön - Familjevänligt

En jättemysig badplats med sandstrand. Här finns omklädningsrum, bord med bänkar, utedass och en slogbod.

IMG_20200507_071050.jpg

Älvdalens Simhall

Inomhus - 50 meters bassäng

Älvdalens simhall ligger alldeles bredvid Älvdalens centrum och är granne med Älvdalens Ishall. Här finns en 50-meters bassäng, bastu och bubbelpool och en 60 meter långa vattenrutschkana. Här finns också solarium, class gym och en cafeteria. Älvdalens Simhall är perfekt för ett besök vid dåligt väder, men funkar lika bra även när det är sol såklart!