top of page
TURISTKARTAN 

ÄLVDALEN 

Vi på Älvdalens Sportcenter vill ge dig som turist den absolut bästa och minnesvärda upplevelsen när du besöker Älvdalen. Just därför har vi tagit fram turistkartan som är en fysisk karta som finns att köpa hos oss på Älvdalens Sportcenter. På kartan hittar du populära fiskevatten, sevärdheter, badplatser, boende, och roliga aktiviteter. Vi har också startat upp den här hemsidan för att du även ska kunna gå in och läsa mer om alla besöksmål. Vi hoppas att vi kan hjälpa dig/er att inspireras och uppleva Älvdalen på bästa sätt. 

BRA ATT VETA

Vad är en slogbod? 

Slogbod ett typ av vindskydd som är väldigt vanligt i Dalarna och som – när den tillverkas på klassiskt vis timras av halvkluvna stockar. Slogboden har tre väggar och tak. Utanför den öppna änden finns en eldstad under ett snedställt tak som vilar på stöttor. Det snedställda taket är till för att leda röken in i vindskyddet som ett sätt att hålla mygg borta. 

Från början byggdes slogbodar för övernattning vid avlägsna slåtterängar men idag är det vanligt att de byggs i anslutning till bostadshus eller utmed vandringsleder eller vid sjöar och tjärnar. 

DSC00206.JPG.jpg
Hotell_Älvdalen_Annons.jpg
Annons_Tre_Björnar_1.png
ANNONSER
Annons Byggvaruhuset 2.png
NORRDALABYGG_ANNONS_90X60_korr2-page-001
Knuts Bygg AB.png
Coop annons.jpg
Annons Sportkullan.jpg
bottom of page