top of page
HÖGA BERG

TURISTKARTAN - ÄLVDALEN 

I Älvdalen kryllar det av magnifika berg att uppleva. Fina vandringar upp på berg till milsvida utsikter.

Är du redo för fjärilar i magen och en hisnande känsla i hela kroppen?

IMG_20200508_111107.jpg

Hykjeberg

594 möh.

I Älvdalen finns många höga berg med enastående utsikt. Naturreservatet Hykjeberg är ett av de mest besökta dit du kan vandra till toppen och uppleva milsvid utsikt. Den vanligaste leden att ta sig upp är 1 km enkel väg. Prinsparet Sofia och Carl-Philips bröllopsgåva, en bänk i porfyr, är placerad här. Se karta framsida för fler höga berg och naturreservat att besöka.

Storsnell

506 möh.

Från Storsnell (506 möh) kan du se både Siljan & Fulufjället. Vandra upp på storsnell & upplev en milsvid utsikt och fjärilar i magen. På toppen finns bänkar att sitta på och ett tips är att ta med fika! Det tar cirka 1h att gå upp!

received_774084126459700.jpeg

Skärklittsgnupen

535 möh.

Inte långt från Älvdalen hittar du Skärklittsgnupen. Ett enastående berg med sina 535 meter över havet.  Du möts av skäggklädda granar, mossa, sten och stock på vägen upp till toppen

Blyberg.jpg

Blyberget

525 möh.

Blyberget är ett naturreservat runt ett berg där toppen når 525 meter över havet. Berget består av bergarten porfyr, sk blybergsporfyr. De finns många fina leder till porfyrbrotten och högst upp på det nya porfyrbrottet finns en slogbod för en fikapaus. Här finns också fina utsiktsplatser.

Varför inte gå en guidad vandringstur? 

Läs mer här: www.rockdale.se

Foto: Marit Norin

DSC00525.JPG.jpg

Väsagnupen

482 möh.

Vissa säger att Väsagnupen håller en av Dalarnas finaste utsikter. Vi håller med! Toppen på Väsagnupen ligger 482 meter över havet och som tidigare nämt är det väl värt en promenad upp för att beskåda den här vyn. 

Väsagnupen

Väsagnupen

Play Video

Lokagnupen

503 möh.

I den mysiga byn Loka hittar du Lokagnupen. Ett berg med fin utsiktsplats 503 meter över havet. Här kan du njuta av utsikten samtidigt som du fikar i slogboden som finns här.

Storvarden

821 möh.

Storvarden tillhör vardera i Dalarna, vilket betyder små berg eller höjder ovan skogsgränsen. Storvarden är belägen bredvid naturreservatet Rödberg.

Snart så..

Här kommer snart information om Rödberg, Honungsberg, Skordberg, Dåråberg & Snoddskallen. 

bottom of page